Klasszikus balett

A stílus ismertetése

A balett hagyományos tánctechnikáját a Klasszikus balett őrzi, többféle irányvonala alakult ki , leghíresebbek az orosz, olasz, francia, dán és angol balettiskolák. Meghatározó elemei a különböző pozíciók, pózok, forgások, ugrások, kombinációk, illetve a spicc-technika. A klasszikus balett táncosok mozgása, légies, könnyed, kecses, precíz, de a tánc mondanivalójának megfelelően erőteljes és karakteres is lehet. Fejleszti a hajlékonyságot, a mozgáskoordinációt és a testtudatot.

oktató

Várkonyi Zoltán

Várkonyi Zoltán a Magyar Táncművészeti Egyetem (korábbi nevén Magyar Táncművészeti Főiskola) klasszikus balett szakának elvégzését követően 26 éven keresztül volt a Magyar Állami Operaház művésze. Szakmai pályafutása során a hazai balettélet legkiválóbb táncosaival és koreográfusaival dolgozott együtt nap mint nap, valamint elmondhatja magáról, hogy Rudolf Nurejev magyarországi vendégszereplésekor együtt állhatott vele a színpadon. Számos turné alkalmával bejárta szinte az egész világot.

A legendás Seregi László által koreografált balettek oszlopos tagjaként részesévé vált annak csodának, melyet Seregi László a munkássága idején aktív táncosokkal együtt létrehozott. A méltán népszerű klasszikus baletteken (pl. Hattyúk tava, A diótörő, Rosszul őrzött lány, Giselle, Don Quijote, Rómeó és Júlia) kívül modern előadásokban is szerepelt, Maurice Béjart darabjaiban (Tűzmadár, Tavaszünnep) is szerepet kapott, ezáltal technikailag sokrétű tapasztalattal rendelkezik. Óráját azoknak is ajánljuk, akik modern vagy jazz technikák mellé kiegészítő technikaként keresik a balett elsajátításának lehetőségét. Jelenleg a Magyar Állami Operaház nagyköveteként és balett oktatóként a tapasztalatát, tudását és szenvedélyét szeretné átadni a tánc iránt érdeklődők számára.

Tanulmányok:  Magyar Táncművészeti Egyetem (1989.)

Mesterek: Gál Jenő, Behumi Ferenc, Koren Tamás

Tagság kezdete a Magyar Állami Operaházban: 1988.

Vendégszereplések: Ausztria, Németország, Franciaország, Olaszország, Finnország, Görögország, Törökország, Izrael, Kína, Japán, Thaiföld, Mexikó, Kanada, Hong Kong, Tajvan,  USA

JELENTKEZÉS, IDŐPONTFOGLALÁS

Ajánlott kor: 

  • a klasszikus balett I. esetén: 14 - 18 év; 
  • a klasszikus balett II. esetén: 16+

Szint: kezdő / újrakezdő 

Beiratkozás félévente (szeptemberben és januárban), a meghirdetett időpontokban lehetséges. Elegendő számú jelentkező esetén félévente új csoportok indulhatnak.

Meglévő csoportjainkba becsatlakozási lehetőség a tanév során folyamatosan van a szabad férőhelyekre.

Órára való érkezés előtt minden esetben IDŐPONTFOGLALÁS szükséges.

Időpontfoglaló rendszerünk itt érhető el: IDŐPONTFOGLALÁS

ÓRÁK IDŐPONTJA

  • klasszikus balett (kezdő)
              KEDD, CSÜTÖRTÖK 18:00 - 19:30

  • klasszikus balett (középhaladó)
              KEDD, CSÜTÖRTÖK 19:30 - 21:00

  • klasszikus balett (haladó)
              PÉNTEK 18:00 - 19:30


ÓRAJEGYEK, BÉRLETEK

Erre az óratípusra minden meghirdetett bérlet és órajegy felhasználható.

BÉRLET ÉS ÓRAJEGY

Kosár

A kosár üres.