Miért jó ez a gyereknek és a szülőnek?

A mai világban az a tapasztalat, hogy kevés minőségi időt tölt a szülő a gyerekével, amikor egymásra és egy tevékenységre figyelnek. A foglalkozásokon együtt alkothat a gyermek a szülővel, ami élmény mindenkinek, fejlődik a szülő-gyermek kapcsolat egyarántMiben segít a foglalkozás?

A tevékenységek során szárnyra kap a kreativitás, képzelet, fejlődik a szem kéz koordináció, esztétikai érzék, színérzékelés, koncentráció, non-verbális kommunikációs és, kifejező készség, finommotorikus képesség, növeli a gyermekek kitartását

Nagyon szeretik a gyerekek, mert látványos, haladós, kirakós, ragasztgatós technika, ami közben észrevétlenül gyorsan fejlődnek a képességeik

Azon kívül, hogy a gyerekek hasznos szórakozással töltik el az idejüket, kézműves foglalkozások segítenek a stresszoldásban is.

Miért válassz minket?

Az előre vágósablonnal kivágott alkatrészekből olyan alkotást tud készíteni a gyermek, ami az ő korosztályát meghaladja.

A látványos végeredményben megmutatkozik a gyermek kreativitása, hiszen egy alapra dolgozva minden elkészült darab tükrözi a művésze lelkivilágát .

A cél nem a másolás, hanem az ötletmerítés, a gyermeki képzelet elindítása

Az alkotások közben beszélgetünk az egyes képekről, kinek milyen érzései, gondolatai támadnak az alkotásról, segítve véleményalkotásukat, kommunikációjukat

Otthoni alkalmazásra viszonylag idő --, és költségigényes a vágórendszer beszerzése

Vélemény rólunk

Dalman Erzsébet pedagógus véleménye egy iskolában tartott foglalkozásunkról:

„2018 as tanévben át kellett vennem a negyedikes csoportot. Az állandó helyettesítések sok problémát okoztak a tanulók magatartásában tanuláshoz való viszonyulásában, magatartási problémák miatt oda senki sem ment be szívesen. Minden oldalról fejlesztést kellett kapniuk. Rengeteg személyiség fejlesztő, közösséget építő játékot játszottunk. De kellett még valami.

Marcsival megkezdődött a közös munka. Az alkotó játék segített a gyermekek személyiségének fejlődésében. A finommotorika fejlesztése fontos. De, ami igazán lényeges a figyelem, a szerialitás fejlesztése, algoritmus követése. Nem utolsó sorban megtanultak egymásra figyelni, közösséggé alakultak. No és persze csodás alkotások kerültek ki a kezükből.

Ezért tiszta szívből ajánlom felnőttnek és gyermeknek Marcsi foglalkozásait. Talán nem is tudja, de igazi terápia, amit csinál.