A kezdetek

Az Apró Mancsok Klubja a nevéből is adódóan az apró, kicsi-, és nagy gyermek “mancsokat” kezeket foglalkoztatja, és fejleszti. 2015-ben álmodtam meg az Apró Mancsok Klubját, ahol kezdetben otthon foglalkoztam a gyerekekkel. Most már3 gyerekes anyukaként iskolákban, óvodákban tartok foglalkozásokat, rendezvényeken veszünk részt. (Somoskői Advent, Győrkőc fesztivál). Mindez csodálatos férjem és családom nélkül nem valósult volna meg.Miről szól a technika és a foglalkozás?

A Sizzix vágosablonok és a gép segítségével (papír, filc, textil, parafa, linóleum, zsugorka, fém, bőrstb.) anyagokból vághatunk ki különböző elemeket.

A formavágás lehetővé teszi azt az ollóval lehetetlennek tűnő feladatot, hogy egy komplex formát kivágjunk.

A vágógépünk segítségével azonban ez gyors és könnyű folyamat, így a gyerekek is biztonságosan használhatják.

Sizzix vágósablonok és a gép segítségével vágjuk ki, vagy kivághatod magad, a kiszemelt alkotás részeit. A bemutató után, a vezetésemmel összeállítjuk a műveket. Minden résztvevő termesztésen hazaviheti, emlékként megőrizheti, vagy ajándékba adhatja a készített alkotást.

Hogyan zajlik a felkészülés a foglalkozásra? 

Megálmodom, megtervezem, hogy a következő foglalkozáson mit fogunk készíteni a gyerekekkel. Ezek után előkészítem, elővágom a megfelelő anyagokat. Sok esetben több napig eltart, mire a kellő mennyiségű „alkatrész” előáll.

Mindezek után egy prototípust készítek, egy mintadarabot, hogy a gyerekek lássák, mi lesz a „munkájuk”

A foglalkozásokra mindig korcsoporthoz megfelelően előkészülünk. Bemutató darabot hozzunk, mit mindenki fantáziájára bízzunk, hogy leutánozza vagy egyedit készít. Természetesen mindent, ami ehhez szükséges biztosítunk.


Kosár

A kosár üres.